Nieuws

Wat begon met een wild idee op een avond in de kroeg, is nu een bedrijf met vijftien chauffeurs in dienst. Elise is pas 24, maar runt alweer vijf jaar lang het bedrijf wat haar broer begon. Met Safe 2 Drive brengen zij en haar chauffeurs mensen die beter niet meer achter het stuur kunnen kruipen in hun eigen auto thuis. 

Het werkt zo: stel, je bent op een feestje waar je met eigen vervoer bent gekomen, maar halverwege de avond weet je al dat je niet meer zelf terug kunt rijden. Een chauffeur van Safe 2 Drive brengt jou dan in je eigen auto thuis. Handig, want dan heb je de volgende dag niet meer het gedoe dat je auto nog ergens anders staat. De chauffeur wordt gebracht en opgepikt door een collega chauffeur.

Gehecht aan eigen auto

Die thuisbrengservice is inmiddels al lang niet meer het enige wat Safe to Drive doet: er is bijvoorbeeld ook een airportservice en je kunt een privéchauffeur inhuren, maar het idee is altijd om in de eigen auto van de klant te rijden. “Sommige mensen zijn heel erg gehecht aan hun auto,” legt Elise uit. Als ze klanten naar Schiphol brengen, passen ze tijdens de vakantie van die klant bijvoorbeeld ook op de auto. “Die staat dan bij ons en wij wassen de auto dan ook netjes. Dat vinden veel mensen een fijner idee dan dat de auto twee weken voor een leeg huis staat.”

Van de Hoeksche Waard naar Oostenrijk

Ze hebben zelfs een klant die met het vliegtuig op wintersport ging, en die een chauffeur van Safe to Drive met zijn auto naar Oostenrijk liet rijden. De eerste kilometers van Safe 2 Drive werden in de Hoeksche Waard afgelegd, maar inmiddels maken ze ook heel wat ritjes naar onder meer Amsterdam, Den Haag, Zeeland en Noord-Brabant.

Luxe auto’s

Nee, het is zeker geen alledaags wereldje waarin Elise en haar chauffeurs zich begeven. Ze rijden vaak in de meest luxe auto’s – maar ook vaak genoeg in een gewone Fiat Panda. En ze maken de gekste dingen mee, al wil Elise daar niet al te veel over uitweiden. “Het blijven toch mijn klanten. Maar zeker met de thuisbrengservice heb je bijna altijd te maken met mensen die een goed glas op hebben. Dan heb je de gekste gesprekken. Het gebeurt weleens dat een klant de auto onder spuugt, ja. Maar gelukkig is het dan altijd zijn eigen auto en niet die van ons,” zegt ze met een knipoog.

Ondernemerstype

Haar broer kwam met het idee en al vanaf het begin af aan is Elise erbij betrokken. “Na twee jaar nam ik het van hem over. Hij werkt nu in de horeca in Willemstad en rijdt zo af en toe nog een chauffeursdienst. Hij vindt het wel tof dat zijn kleine zusje zijn idee zo heeft uitgebouwd. We zijn echt enorm gegroeid. Het is hard werken, maar ik vind dit het leukste om te doen.”

Uit bed gebeld worden

Hard werken betekent in het geval van Elise zo’n zeven dagen per week aan de bak, vaak dag én nacht. “Ik word regelmatig uit mijn bed gebeld. Ik wil liever geen nee verkopen, want dan bellen ze je de volgende keer niet meer. Dat betekent dat ik weleens korte ritjes van bijvoorbeeld Klaaswaal naar Numansdorp heb moeten doen, terwijl het 05.00 uur ’s ochtends was en ik nét tien minuten in bed lag. Maar dan ga je toch. Dat betaalt zich nu terug. Nu kunnen we niet eens meer alles aannemen, omdat alle chauffeurs al aan het rijden zijn. Dan is het enige wat ik kan zeggen: sorry, we zitten vol. Probeer volgende keer op tijd te reserveren.”

 


Auto opkopers

Imex Cars is actief sinds 2007 in de aankoop van tweedehands auto’s. Wij staan bekend voor ons eerlijk bod of beter gezegd een eerlijke prijs voor uw tweedehands auto. Uw auto verkopen of aankopen is  nog nooit zo gemakkelijk geweest. Onze waardebepalingsexperts geven u de hoogste prijs voor de waarde van uw auto. Een waardebepaling bij Imex Cars is vrijblijvend en gratis! Aarzel dus niet om ons te contacteren.  Wij kopen auto’s is ons motto. De beste auto Opkoper schadewagens van alle automerken en modellen. Verkoop nu uw Audi, BMW, Mercedes, Opel, Chevrolet, Volkswagen, Toyota, Skoda, Volvo, Porsche, Citroën, Peugeot, Alfa Romeo, Nissan, Ford of eender wel merk. Woont u in Oost-Vlaanderen of ergens anders? Imexcars komt langs eender waar de auto zich bevind en garandeert u de beste en een correcte prijs voor uw auto. Denkt u, mijn auto verkopen? Denk dan aan Imexcars!  Zoek je een Opkoper mobilhome? U hebt uw betrouwbare auto opkoper gevonden! Onze waarden zijn eerlijkheid, betrouwbaarheid vlekkeloosheid.

Tweedehands auto kopen

“De tweedehands auto diesel is dood!” Je hoort het de anti-dieselbrigade zo nog juichen wanneer het marktaandeel begin dit jaar naar 34 procent zakte. Een schim van vroeger, want amper een paar jaar geleden was de diesel heer en meester in de Belgische autoverkoop. Iets waar de negatieve berichtgeving rond dieselgate een serieus stokje voor heeft gestoken. Wat blijkt echter? Sinds april dit jaar zit de dieselverkoop terug in de lift. Een trage lift maar evenwel een lift. Waarom grijpen de Belgen “terug” naar de diesel? Daar zijn een aantal goede redenen voor.

Een emotionele rollercoaster, dat was de berichtgeving rond dieselwagens de laatste jaren op z’n minst. Eigenaars van een (oude én nieuwe) diesel werd een absoluut schuldgevoel aangepraat. Daar waar ze een paar jaar geleden nog een fikse premie kregen voor hun zelfontbrander. Een grote groep autokopers ging dan ook mee in de emotionele stroming en kocht principieel een benzine. Zonder echt te denken aan de voor- en nadelen van elke brandstofsoort.